REZANA GRAĐA

REZANA GRAĐA

Rezana građa obuhvata različite tipove drvenih građevinskih elemenata, od greda do letvi, štafli, colarica i fosni. Svaka vrsta rezane građe ima specifične primene i koristi se u različitim delovima građevinskih projekata, od konstrukcija do završnih radova. Izbor odgovarajuće rezane građe zavisi od namene, potrebne nosivosti, trajnosti i drugih specifičnih zahteva projekta. Ova kategorija obuhvata različite tipove drvenih elemenata različitih dimenzija, poput greda, letvi, štafli, colarica i fosni. Svi ovi elementi imaju specifične primene u građevinarstvu, od konstrukcija do završnih radova.

Građevinska Greda 10x12cmx4m

Građevinska greda dimenzija 10x12 cm i dužine 4 metra koristi se za nosive konstrukcije u građevinarstvu. Njena robustnost i veličina čine je pogodnom za korišćenje u izgradnji krovnih konstrukcija, grednih sistema, pergola i drugih nosivih elemenata.

  • Primena: Greda se koristi za glavne nosive komponente u krovovima, međuspratnim konstrukcijama, kao i u izgradnji drvenih kuća ili sličnih objekata.
  • Karakteristike: Građevinske grede su često izrađene od mekog drveta, kao što su bor ili jela, i mogu biti tretirane protiv štetočina i vlage radi dodatne zaštite.

Građevinska Letva 3x5cmx4m

Građevinska letva dimenzija 3x5 cm i dužine 4 metra koristi se za manje konstrukcijske elemente i kao podrška za druge građevinske materijale.

  • Primena: Letve se koriste u izgradnji unutrašnjih zidova, kao podloge za gipsane ploče, u izradi rešetki za krovove, kao i za podršku drugih građevinskih elemenata.
  • Karakteristike: Građevinske letve su lagane i lako se režu, što ih čini pogodnim za različite građevinske primene. Često se koriste u unutrašnjim konstrukcijama gde nisu potrebne velike nosivosti.

Građevinska Štafla 5x8cmx4m

Građevinska štafla dimenzija 5x8 cm i dužine 4 metra koristi se za srednje nosive konstrukcije i kao pomoćni element u građevinarstvu.

  • Primena: Štafla se koristi kao deo krovnih konstrukcija, za ojačanje zidova, kao oslonac za plafone i slične primene gde je potrebna veća izdržljivost od letvi, ali manja od greda.
  • Karakteristike: Građevinske štafle su dovoljno čvrste za podršku krovnim letvama i drugim srednjim nosivim elementima, a istovremeno su dovoljno lake za jednostavnu obradu.

Građevinska Colarica 25mmx3m i 25mmx4m

Građevinska colarica dimenzija 25 mm u debljini, s različitim dužinama (3 m i 4 m), koristi se za različite primene u konstrukcijama i završnim radovima.

  • Primena: Colarice se koriste za unutrašnje i vanjske radove, kao što su oblaganje zidova, izrada oplata, konstrukcija za krovove, kao i za različite stolarske radove.
  • Karakteristike: Građevinske colarice su tanje i fleksibilnije, što ih čini idealnim za oblikovanje, a mogu se koristiti i za pokrivanje površina ili kao podloga za druge materijale.

 

Kupi na sajtu Mayur Shop!